Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen op hun dak. Logisch, zonnepanelen zijn namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar zorgen ook nog eens voor een flinke besparing op uw maandelijkse energiefactuur.

Maar hoe werken zonnepanelen eigenlijk?

Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen, die het daglicht opvangen en dit omzetten naar gelijkstroom. Omdat gelijkstroom niet gebruikt kan worden in een woning, worden zonnepanelen altijd voorzien van een omvormer. Deze omvormer zet de gelijkstroom om naar wisselstroom, waardoor de elektriciteit klaar is voor gebruik.

Wanneer je zonne-energie tekort komt, dan kan je dit aanvullen met reguliere energie van jouw leverancier. Wanneer je net teveel zonne-energie opwerkt, kan je dit terugleveren aan het net. Zonnepanelen worden ook wel PV panelen genoemd, wat staat voor ‘Photo’ (licht) en ‘Voltaic’ (elektriciteit).

Werking zonnepanelen
 

Fiscale voordelen zonnepanelen

De overheid geeft geen subsidies meer voor het plaatsen van zonnepanelen.  Deze regels veranderen vaak, afhankelijk van de gemeente waar je woont. Wij geven je graag gepast advies, zodat je het maximum uit jouw zonnepanelen haalt.

 

ENKELE GETUIGENISSEN

Blij dat we alsnog beslist hebben in de aankoop van zonnepanelen. Het is ons nu al duidelijk dat we de investering snel zullen terugverdienen. Bedankt voor de ondersteuning en het advies!"

A. Vereecke

We zijn heel tevreden van jullie dienstverlening. We kregen een duidelijke en grondige uitleg en wisten perfect waar we aan toe waren. Dank!

C. Devos

 

Dag Jean-Paul, Bedankt voor jouw fantastische advies. De installatie van onze zonnepanelen werd deze week uitgevoerd. En wij zijn uiterst tevreden van onze keuze. Dankuwel! 

B. Turpijn

Helemaal zoals jouw berekening uitwees! "Sedert de aankoop van zonnepanelen is mijn energiefactuur quasi herleidt tot nul! Een verstandige beslissing!"

- H. Vannasche